band

Voor veel liefhebbers van akoestische “unplugged” pop-rock muziek is Murphey’s Law inmiddels geen onbekende meer.

Deze Nederlands-Amerikaanse band, rond singer songwriter en frontman Roland Brons timmert al een aantal jaren met succes aan de weg.
De band spreekt een breed publiek aan en creëert een bijzondere sfeer met hun roots-pop songs. De muziek van Murphey’s Law is een  uitgebalanceerde mix van catchy uptempo songs, laid back surfsongs en gevoelige liedjes.
De eerste single “Along Comes Mary” werd gebruikt in een Barista Coffee commercial, de opvolger kreeg in de Verenigde Staten en Engeland volop airplay. De muziek van Murphey’s Law raakt de mensen recht in het hart.

Brons (Join the Wolf Pack, The Naked Truth, Wild Romance) heeft een aantal uitstekende muzikanten om zich heen verzameld en maakt Murphey’s Law compleet met de Amerikaanse Bluegrass gitarist en mandoline speler Kevin Lynch, bekend van zijn samenwerking met o.a. (Johnny Cash, Jackson Browne, Bill Monroe, Alison Krauss), drummer Robert-Jan Kimmijser (The Naked Truth, Van Beukenstein) en bassist Johan Maring ( The Naked Truth, No Harm).
Allen muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend en het podium hebben gedeeld met tal van aansprekende namen uit de internationale popgeschiedenis.

Murphey’s Law heeft een uitstekende live reputatie waarbij o.a. Eurosonic, 3FM, de HMH (Afas Live), TV West, Studio Alphen en diverse theaters en festivals al eens kennis mochten maken met de aanstekelijk muziek van de band.

Roland Brons

Roland speelt al jaren in diverse rockbands als hij de unplugged muziek ontdekt. Op dat moment voelt hij dat het tijd is om de volgende stap in zijn muzikale carrière te zetten. Hij legt zijn elektrische gitaar neer en richt de akoestische roots pop-rock band Murphey’s Law op.

Al snel begint hij met het schrijven van eigen repertoire. De liedjes van deze singer songwriter worden omschreven als: “volwassen roots pop-rock songs”.
Na een aantal bezettingswisselingen heeft hij een solide band om zich heen geformeerd.

Terug kijken doet hij niet graag, maar mooie herinneringen heeft hij aan optredens in de HMH, het ADO Den Haag stadion en diverse festivals met Murphey’s Law.

Hij tourde in binnen- en buitenland met oud-leden van Herman Broods Wild Romance (Dany Lademacher, David Hollestelle) en the Scene (Otto Cooymans) onder de naam Romanza Brava, stond op grote festivals, in Paradiso en live op de Speelplaats bij 3FM.

Roland heeft zijn uitdaging gevonden met Murphey’s law en heeft de blik op de toekomst. Met vertrouwen kijkt uit naar de dingen die komen gaan.

Kevin Lynch

Komt uit Connecticut USA en woont momenteel in Nederland. Bracht het grootste deel van zijn carrière voornamelijk door in de Bluegrass, Country, Folk en “Americana – Roots” muziekgenres. Hij is professioneel muzikant sinds 1979 en een vast lid van Murphey’s Law sinds 2011.

Kevin’s virtuositeit als sideman / sessiemuzikant op mandoline en gitaar (zowel akoestisch als elektrisch) heeft hem de afgelopen jaren flink bezig gehouden. Een gitarist met een precieze instrumentale stijl en gevoel voor ritme. Zijn speelstijl wordt vaak omschreven als “minimalistisch”.

“…a refreshing minimalist… playing only the occasional riff, wasting not a single note, yet fully complimenting the singer and the song equally well.” (Jann Wenner, Rolling Stone Magazine).

Tijdens zijn loopbaan heeft hij met veel verschillende artiesten gespeeld. Op de lijst van artiesten staan enkele legendarische figuren uit verschillende muzikale genres: Bill Monroe ( bluegrass ) , Clarence White ( bluegrass / rock ) , Stephane Grappelli ( swing – jazz ), Johnny Cash (country / Americana ), Jackson Browne (rock ), Alison Krauss (Bluegrass).
Na zijn eerste buitenlandse tour in mei 1987, heeft Kevin ’s muziek hem naar zo’n 24 verschillende landen en culturen gebracht.

Ook heeft Kevin 18 jaar lang een wekelijkse radioshow gehad in Hartford Connecticut en heeft muziekseminars gegeven op middelbare scholen en universiteiten met programma’s gericht zijn op Amerikaanse folk, country en bluegrass muziek geschiedenis.

Al deze ervaringen zijn binnen Murphey’s Law goed terug te horen en geven de muziek van de band een “bijzondere muzikale Roots-Pop kleur”.

Robert Jan Kimmijser

Met een jazztrompetist als vader is de muziek hem met de paplepel ingegoten. Zijn grote liefde voor drums en percussie brengen hem in contact met een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, van rock tot jazz, van funk tot black gospel.

Robert Jan ontwikkelde zich tot een veelzijdig muzikant met veel ervaring, zowel live als in de studio. Hij is een perfectionist en legt mijn zijn beats een solide basis voor de songs van Murphey’s Law.

Johan Maring

Johan draait als bassist al geruime tijd mee in het Nederlandse pop-rock circuit en speelde in diverse formaties.

Door zijn solide baspartijen en eigen inbreng in de muziek van Murphey’s Law vormt hij een stevige ritmesectie met drummer RJ.